Hem Om mig Tjänster Integrerad Ridkonst Bilder Kontakt

Hos Jill får jag lära mig att rida. På riktigt.
- Markus


Ridningen har stärkt mina rygg- och nackmuskler. Nu märker jag inte av min whiplashskada lika mycket. Jag klarade inte av att kratsa hovarna själv, nu har jag egen häst!
- JohannaAlltså, Jill är en genial pedagog! Hon förklarar, inte bara så att man vet utan också så att man faktiskt känner och förstår också!
Skitcoolt!

- Anna

Integrerad Ridkonst är inte en enskild disciplin. Det är en god grundridning som syftar till att göra hästen stark, smidig, hållbar och glad oavsett om den ska vara hopphäst, körhäst, dressyrhäst, westernhäst eller annat.

Som instruktör i Integrerad Ridkonst som pedagogik och metod arbetar jag med att skapa "Den magiska mixen", det gör jag med utgångspunkt från hästens och ryttarens individuella behov, historik och förutsättningar.

Vi fokuserar inte bara på en viss bestämd form utan mer på övningar som gymnastiserar hästen.

Tyngdpunkten ligger på hur vi använder övningarna och inte att vi använder dem. Detta hur kräver guidning och måste upplevas då det bl.a. innefattar att skola ögat och även handens känslighet samt skapa ett grundtänk kring elasticitet, smidighet och rörlighet med anpassad tonus.

I vår stora verktygslåda har vi bl.a. TTEAM-övningar, TTouch, långtygel, rakriktande longering, övningar för att medvetandegöra ryttaren, bomövningar som inte måste syfta till hoppning, gymnastiserande uteridning, arbete vid handen och fitnessövningar till ryttaren.

Vi arbetar med ett coachande förhållningssätt. Stor vikt läggs vid trevägskommunikationen; ryttaren, hästen och instruktören. Du får utveckla ditt tänk kring och analysen av din egen ridning och din kommunikation med hästen.

Jag är sedan 2010 diplomerad ridlärare i Integrerad Ridkonst. Utbildningen är på två och ett halvt år, hålls av Christina Drangel i Stockholm, och avslutas med examination. För mer information om konceptet och utbildningen, se www.drangelska.se

Integrerad Ridkonst

Kontakta mig

Jill Andersson

Askesby Högengårdar 15
423 73 Säve

Tel 0707-502425

jill@jillandersson.se

Org.nr 710323-5144
Innehar F-skattesedel